lauantai 4. elokuuta 2012

Paimenkoira!

Corgi on paimenkoira, joten pitihän meidänkin lähteä kokeilemaan kuinka paljon sitä viettiä oikein löytyy... Corgiseura järjesti heinäkuussa paimennustaipumustestin Kankaanpäässä. Suuntasimme matkaan Jaden kanssa joka on kotona osoittanut kiinnostusta poneja kohtaan. Ensin koira kulki remmissä hiehoja kohti ja tuomarin käskystä se sitten päästettiin irti. Jade aloitti hommat heti irti päästyään ja teki kovasti töitä koko sen ajan minkä sai hiehojen kanssa olla :) Hienosti se paimennustaipumus sieltä tuli esiin ja tuomarikin totesi että tämä koira olisi helppo opettaa töihin koska osaa luonnostaan kaiken tarvittavan :) Jade tekikin päivän parhaan suorituksen saaden yleisarvosanan "Erittäin hyvä".

Hurja paimen, kovuutta löytyi tarvittaessa!


Sinne vaan muitten luo!

ja vähän ohjaillaan

Äläs siinä yhtään isottele!

Arvostelu:
Kiinnostus: 5) Syöksyy eläimiä kohti
Liikuttaa: 3) Määrätietoisesti
Haukkuu liikuttaessa: 2) Tarvittaessa
Etäisyys eläimiin: 2) Pitää välimatkaa
Näykkii/puree: 1) Ei
Liikkuu sivulta sivulle eläinten takana: 4) Lähes koko ajan
Kerää: 5) Kerää lauman
Sitkeys/määrätietoisuus liikuttaessa: 5) Luopuu vaivoin
Työskentelyetäisyys: 2) Työskentelee etäällä ohjaajasta/työskentelee etäällä
Painostus/itsetunto: 4) Liikuttaa kovia eläimiä avustettuna
Työskentelytemperamentti: 3) Rauhallinen
Koira on tänään osoittanut erittäin hyvää paimennustaipumusta!
"Erittäin kiinnostunut, taipumusta jahtaukseen. Osasi kiertää eläinten ympäri keräten ne."

On mukavaa tietää että alkuperäinen vietti on hengissä ja nykypäivän corgi pystyisi tekemään vielä työtä johon se on alunperin jalostettu. Meillä on tavoitteena kasvattaa corgeja jotka pystyisivät työskentelemään (=hyväliikkeisiä, ei liian matalia/raskaita) ja olisivat myös luonteeltaan siihen soveltuvia. Vaikka nykypäivänä ei paimennustaipumusta niin enää tarvitakaan, tuo se kuitenkin hyviä ominaisuuksia mukanaan joista on hyötyä tänäkin päivänä!

Toivottavasti näitä testejä järjestetään tulevaisuudessakin ja mahdollisimman moni veisi corginsa nautoihin tutustumaan. Ehdottomasti suosittelen! Ja taisi se päivä olla myös Jaden lempipäivä, sen verran poikki oli illalla ja niiin kovin tyytyväinen :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti